5 redenen waarom ik dol ben op mijn Bialetti Stovetop-espressomaker

espressomaker

Waar begon mijn liefde voor het Bialetti-koffiezetapparaat met kookplaat?

Tijdens een eenjarige studie in het buitenland in Florence, Toscane in 2005. Ik had al snel door dat bijna elke Italiaan thuis koffie zette op zijn kookplaat met een klein koffiezetapparaat of een espressopotje van een metalen kookplaat – de Bialetti Moka .

Ik dacht dat ik slim was en ging naar de dichtstbijzijnde goedkope warenmarkt om een ​​pot van $ 10 te pakken. Ik ging door drie goedkope potten voordat ik me realiseerde dat ik gewoon een echte Bialetti moest kopen (nog steeds goedkoop, maar ik was toen een arme student). Sindsdien gebruik ik thuis een Bialetti Moka-koffiezetapparaat met kookplaat.

Bialetti stovetop

Waarom?

Het is een van de meest betaalbare manieren om thuis espresso te maken
In plaats van honderden of duizenden in luxe espressomachines thuis te dumpen die nog steeds niet zo goed zijn als de echte Italiaanse espressomachines in de beste cafés (die zijn MEGA duur), geef ik ongeveer $ 30 uit aan een Bialetti Moka-pot en gebruik deze voor velen jaren voordat u het moest vervangen.

Op deze manier gaat mijn geld naar het kopen van goede espresso! En natuurlijk ga ik nog steeds uit voor een goede cappuccino of espresso als ik het allerbeste wil. Wat een getalenteerde barista en een espressomachine van $ 15.000 of $ 20.000 kunnen doen, kan gewoon niet thuis worden gedaan.

Een Bialetti Moka-pot gaat vele jaren mee voordat hij vervangen moet worden.
Telkens wanneer ik niet-Bialetti-versies probeerde, had ik vrijwel onmiddellijk problemen met smeltende handvatten. Bialetti is beter gemaakt en gaat daardoor langer mee.

Het is zo makkelijk

Giet water in het onderste gedeelte van de pan, doe je espresso in de kleine espressotrechter, schroef de bovenkant erop en laat 2-3 minuten koken. Voila!

U kunt een Bialetti overal mee naartoe nemen

Je hebt zelfs geen elektriciteit nodig! Ik had altijd een extra Bialetti Moka-koffiezetapparaat bij de hand om mee te nemen op de camping, zodat ik daar mijn espresso kon maken (het kampvuur verkleurt de bodem van de pot, dus ik bewaarde mijn hoofdpot graag thuis).

Ik gooi mijn Bialetti ook vaak in mijn koffer als ik in een Airbnb ga logeren en ik weet niet wat voor soort koffiezetapparaat er komt. Ik hou niet van koffie van Amerikaanse koffiezetapparaten of Keurig.
Voor het zetten van koffie in een Bialetti-pot is geen plastic, metaal of papier nodig.
Genoeg gezegd. Waarom bijdragen aan uw ecologische voetafdruk als dat helemaal niet nodig is?

Bialetti stovetop

Ik begin mijn dag graag met een cappuccino, dus ik gebruik bijna altijd ook een draagbare melkopschuimer om mijn melk op te schuimen voordat ik mijn espresso toevoeg (Illy-espresso is een van mijn favorieten en relatief gemakkelijk verkrijgbaar in de VS). Ik doe dit al meer dan tien jaar en het is niet alleen een goedkope en onderhoudsarme manier om thuis een cappuccino te maken, maar mijn cappuccino’s smaken ook heerlijk!

Hieronder staan ​​de items die ik thuis gebruik om mijn ochtendcappuccino’s te maken. Met ongeveer $ 30 voor de espressopot, ongeveer $ 15 voor het opschuimer en $ 13- $ 14 ish voor geweldige espresso, is dit absoluut de meest betaalbare manier om thuis een goede cappuccino in Italiaanse stijl te maken :).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *