Hoe u een Bialetti Moka Express correct gebruikt

Bialetti Moka

Je moet beginnen met goede espressobonen. Wat ik hiermee bedoel, is niet de deur uit te gaan en de duurste espressobonen te kopen die je kunt vinden. Ik bedoel gewoon om espressobonen te vinden die met je smaakpapillen werken en je weet dat je ervan zult genieten … want aan het einde van de dag wil je van deze kop koffie genieten! Dus ga en ontdek de wereld van espresso en vind de bonen die het beste bij jou smaken.

Maal de hele bonen fijn tot ze een superfijn poeder zijn. Als je nog brokken koffiebonen ziet, heb je de bonen niet genoeg gemalen.

Neem uw Moka Express en vul de onderste kamer met heet water tot net onder de klep. Ik stel voor om heet water te koken en het in te gieten in plaats van heet water uit de kraan. De reden dat je in de Bialetti eerst heet water gebruikt in plaats van koud, is dat het de gemalen espresso niet oververhit wanneer deze op de kookplaat staat. Hierdoor komt de volle smaak van de espresso vrij zonder de espresso te verbranden.

WAARSCHUWING: Gebruik ovenwanten of ander niet-warmtegeleidend materiaal om ervoor te zorgen dat u zich niet brandt bij het hanteren van de onderste kamer van de Moka express. Ze zijn van metaal en zullen zeer snel opwarmen als je het hete water erin giet. Wees voorzichtig.
Plaats de trechter in de onderste kamer zodra het water is geplaatst en vul het met de nu gemalen espresso. STAMP DE ESPRESSO NIET. Zorg ervoor dat u al het koffieresten rond de rand van de trechter lichtjes verwijdert.

Bialetti Moka

Zorg ervoor dat je het bovenste deel van de pot stevig vastschroeft aan het onderste deel. Zet hem dan op het fornuis met een brander die ongeveer zo groot is als het onderste deel van de Moka Express. Dit is om ervoor te zorgen dat de warmte op de Moka Express is gericht en niet op het plastic handvat, want dat moet je later gebruiken om het van het vuur te halen.

Houd de warmte op een middelhoog niveau. Omdat je al heet water voor de basis hebt gebruikt, hoef je het water niet helemaal aan de kook te brengen. Door een gemiddelde temperatuur aan te houden, zorgt u ervoor dat u de espresso niet verbrandt voordat deze wordt gezet.

Houd er een oor voor (niet letterlijk natuurlijk) en als je eenmaal het gorgelende geluid hoort, weet je dat het bijna klaar is. Zodra dat geluid stopt, zet je het vuur uit en haal je de Moka Express van het fornuis.

Open het deksel van de Moka Express, pak de roerstok of hakstok en roer de bovenste kamer. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de verschillende koffielagen gelijk worden gemaakt en de beste smaak mogelijk is. (Ik zei toch dat je de roerstok nodig zou hebben!)

Genieten!

Nu kunt u de espresso bereiden zoals u hem wilt drinken. Als je het puur wilt drinken, giet het dan gewoon in een kopje en geniet ervan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *